marți, 4 octombrie 2011

Afla-ti trasaturile de personalitate in functie de grupa sanguina

Tot mai multe studii arata ca grupa sanguina influenteaza caracterul, predispozitiile native, unele sensibilitati in fata blilor. 
Grupa sanguina arata de fapt ca pe globulele rosii din sange exista un anumit determinism genetic ce face sa fie exprimate sau nu anumite grupari membranare. In functie de acestea se stabileste grupa sanguina. Extrapoland, se pare ca genele care determina o anumita grupa sanguina ar avea si alte implicatii, determinand si alte expresii celulare. De aici s-a ajuns la concluzia ca exista o influenta a acestor expresii influentate genetic si deci ca am putea grupa anumite caractre/afectiuni in functie de grupa sanguina.

Trasaturile psihologice ale celor cu grupa sanguina O (I)

Sunt cunoscuti in hematologie ca donatori universali, iar in istorie cei cu grupa sanguina 0 erau considerati cei mai buni vanatori. Astfel grupa sanguina o (I) determina un comportament competitiv, cei care poseda aceasta grupa se simt si se implica mereu in “curse” profesionale sau sociale, dorind sa atinga scopuri marete. Sunt foarte energici, le place sportul (ceea ce ii apara de o serie de afectiuni la care sunt predispusi), se implica usor in proiecte indiferent de dificultate fiindca se stiu muncitori si cred ca pot face fata provocarile. Le plac provocarile.
Aleg insa mai multe activitati odata, fiind inclinati spre extindere a activitatilor decat spre profunzime. Nu aleg doar un singur obiect, intotdeauna vor mai avea o latura pe care sa o dezvolte.
Sunt firi extrovertite in sensul ca le place sa comunice, prietenii si-i fac usor si sunt firi altruiste. Nu vorbesc insa cu usurinta despre viata lor.
Sunt firi calme, tolerante, dar pot deveni certareti si rai daca se intrece masura. Cei cu grupa sanguina 0 iarta in aparente, pentru ca in realitate nu uita. Au o memorie fantastica si isi pot aduce aminte si la batranete de un rau facut de cineva cand ei erau tineri. Sunt insa foarte intelegatori si au aptitudini de lideri, adaptandu-se usor schimbarilor.

Trasaturile de personalitate ale celor cu grupa sanguina A (II)

 Persoanele care au grupa sanguina A (II) sunt firi talentate, sensibilie, delicate. Pot fi pasionali pana la impulsivitate, furie si orgoliu.
Persoanele cu grupa sanguina A (II) rezista mai greu stresului si desi au calitati de lider, adesea refuza astfel de functii tocmai pentru ca sunt prea stresante pentru ei. Sunt firi calme, desi pastreaza in sinea lor tensiunile. Aceasta lipsa de manifestare le pot da insomnii si afectiuni cardio-vasculare.
Sunt calzi si sunt prieteni de incredere. Le place sa fie pe placul celor din jur, de aceea uneori pot fi vulnerabili sau pot intra in conflicte fara voia lor. Sunt perfectionisti si rabdatori si totodata firi romantice.
Cei cu grupa sanguina A (II) nu sunt firi extrovertite, am putea spune chiar ca sunt foarte introvertiti uneori. Desi sunt romantici, nu sunt tocmai visatori, avand bine dezvoltat simtul realitatii. 

 

Trasaturile de comportament ale celor cu grupa sanguina B (III)

Persoanele cu grupa sanguina (III) sunt firi agile, gasesc resursele si perseverenta de a-si duce la bun sfarsit ideile, dorintele, telurile. Sunt perfectionisti uneori, dar se adapteaza foarte usor schimbarilor. Au multa rabdare in ceea ce fac si o ambitie puternica.
Sunt usor introvertiti, dar sociabili. Isi fac cu usurinta prieteni, au multe relatii si prietenii nu ii uita usor.
Sunt persoane flexibile, sociabile si calme. Nu agreeaza certurile si violenta de orice fel. Nu sunt impulsivi si de cele mai multe ori evita situatiile conflictuale.
Au o memorie foarte buna si o atentie sporita, ceea ce ii ajuta foarte mult in activitatile pe care le inteprind. Nu se tem de greutati si sunt firi curioase, rezista bine la stres si chiar incerca noul pentru ca le place sa descopere.

Trasaturile de comportament ale celor cu grupa sanguina AB (IV)

Persoanele cu grupa sanguina AB (IV) simt o permanenta nevoie de nou, nu agreeaza deloc rutina si tocmai de aceea gasesc intotdeauna ceva de facut.
Totodata persoanele cu grupa sanguina AB (IV) sunt cele mai rezistente la stres, asadar din acest motiv dar si din cauza celor descrise mai sus peroanele cu grupa sanguina AB (IV) sunt foarte predispuse suprasolicitarii. Adesea descopera suprasolicitarea ca boala, cand semnele secundare oboselii s-au instalat deja. De aceea cei cu grupa sanguina AB (IV) au nevoie sa isi pondereze atent eforturile, sa isi dozeze energia consumata.
Aceste persoane cu grupa sanguina AB (IV) preiuau si imbina trasaturile de personalitate ale celor cu grupa sanguina A (II) si B (III). Sunt astfel firi sociabile, muncitoare, ambitioase, perseverente, perfectioniste, cu caracter de lider, dar totodata pot fi foarte impulsivi, delasatori sau chiar incapatanati.
Pot avea multi prieteni sau doar cativa, dar de incredere. Pot fi uneori influentabili, dar logica puternica si spiritul corectitudinii ii ajuta sa depaseasca momentele de impas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna tuturor.Eu sunt Madalina,am 20 de ani si sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice Craiova la sectia Economia Comertului,Turismului si Serviciilor.Sunt o persoana deschisa,imi plac calatoriile,muzica,dansul,plimbarile prin parc si nu suport minciuna si oamenii increzuti.Veti afla mai multe despre mine in timp,odata cu citirea postarilor mele.