joi, 27 octombrie 2011

CADEREA PARULUI: CAUZE SI REMEDII

Cine nu viseaza la un par lung si stralucitor, de invidiat. Din pacate insa, o podoaba capilara cu aspect sanatos este greu de intretinut. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos si nu numai, se confrunta cu problema caderii parului. Care sunt cauzele, dar si remediile acestei afectiuni vei afla in continuare. 
1. Stresul si oboseala

Stresul este principalul factor care declanseaza afectiuni negative, printre acestea numarandu-se si caderea parului.  De aceea, un somn odihnitor poate fi remediul excelent pentru un par cu aspect sanatos. Oboseala este cauza principala care determina anxietate sau chiar depresie, nu doar degradarea aspectului fizic. 
2. Alimentatia dezechilibrata

Alimentatia dezechilibrata poate produce tulburari severe organismului. Imunitatea scazuta conduce la o serie de afectiuni neplacute, printre acestea numarandu-se si caderea parului. Carbohidratii si proteinele sunt esentiale pentru un organism energic  dar si un par sanatos. De asemenea, spanacul, morcovii si alimentele bogate in fier trebuie incluse in alimentatie.
 
3. Probleme la nivelul scalpului

Problemele la nivelul scalpului pot fi cauzate de mediul extern, dar si de produsele de styling in exces. Utilizarea zilnica a fixativului sau a spumei degradeaza parul si poate grabi caderea lui. Parul trebuie spalat de fiecare data cand se murdareste, insa samponarea zilnica este daunatoare. Asadar, utilizati produsele de styling doar la nevoie, in rest pastrati radacina parului cat mai curata. 
 Sebumul in exces, matreata dar si scalpul alergic sunt afectiuni care nu ar trebui ingorate. De cele mai multe ori cauza principala o reprezinta sampoanele nepotrivite. De asemenea, clatirea parului este foarte importanta pentru un par sanatos. Nu in ultimul rand balsamul se aplica doar pe varfuri si nu la radacina parului.
  Sursa postarii: http://www.kudika.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna tuturor.Eu sunt Madalina,am 20 de ani si sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice Craiova la sectia Economia Comertului,Turismului si Serviciilor.Sunt o persoana deschisa,imi plac calatoriile,muzica,dansul,plimbarile prin parc si nu suport minciuna si oamenii increzuti.Veti afla mai multe despre mine in timp,odata cu citirea postarilor mele.