luni, 24 octombrie 2011

Ultimul bilant al cutremurului din Turcia: 217 morti si 1.090 de raniti

Circa 217 persoane au murit si alte 1.090 au fost ranite pana acum in cutremurul produs duminica din Turcia, iar numarul victimelor ar putea creste considerabil. Acesta este cel mai recent bilant anuntat, luni dimineata, de ministrul turc de Interne, Idris Naim Sahin, citat de AFP.

El a precizat ca 100 de persoane au murit in provincia Van, situata in apropiere de granita cu Iranul, si alte 117 decese au fost inregistrate in districtul Ercis, unde numeroase cladiri rezidentiale s-au prabusit. Autoritatile turce se tem insa ca bilantul total ar putea ajunge la 1.000 de morti.
Cei de la Crucea Rosie au dat si ei o mana de ajutor celor loviti de dezastru, oferindu-le paturi si corturi. De asemenea, si fabricile de paine din zonele afectate de seism au redeschis centrele, ca sa faca mancare pentru echipele de salvare si pentru localnici.
Mai multe tari, printre care si Israelul si-au oferit sprijinul autoritatilor turce. Relatiile dinte cele doua state sunt reci de anul trecut, atunci cand un comando israelian a ucis noua cetateni turci in urma raidului pe o nava care transporta ajutoare in Gaya. Premierul turc a refuzat ajutorul israelian, motivand ca situatia este sub control.
Desi provincia Van este o zona turistica apreciata, nu exista informatii despre romani afectati de cutremurul din estul Turciei.
Sute de oameni au murit si zeci de cladiri au fost distruse in urma seismului cu magnitudinea de 7,2 care a lovit Turcia. Epicentrul a fost localizat la 19 kilometri nord-est de localitatea turca Van, din estul tarii. Au urmat peste 20 de replici, cea mai puternica dintre ele avand magnitudinea de 6,1.
Institutul american de geofizica (USGS) a estimat la 7,2 magnitudinea de moment a cutremurului produs duminica, fiind cel mai violent inregistrat in Turcia in ultimii ani.
Specialistii in seismologie spun ca seismul din Turcia nu prevesteste un eventual cutremur in zona Romaniei.
  Sursa postarii: http://www.antena1.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna tuturor.Eu sunt Madalina,am 20 de ani si sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice Craiova la sectia Economia Comertului,Turismului si Serviciilor.Sunt o persoana deschisa,imi plac calatoriile,muzica,dansul,plimbarile prin parc si nu suport minciuna si oamenii increzuti.Veti afla mai multe despre mine in timp,odata cu citirea postarilor mele.