joi, 20 octombrie 2011

CUM SA SCAPI DE PUNCTELE NEGRE

Punctele negre apar pe ten prin secretie de sebum. Curatarea tenului cu sapun dermatologic ajuta la indepartarea puncte negre.

De ce apar punctele negre?

Glandele de la nivelul tenului isi pot umple orificiile (“saculetii” sau porii) cu grasime – stadiul cu aspect de “pori dilatati”. Apoi se “murdaresc” cu praf si alte particule din mediu astfel incat prind culoarea neagra. Se pot infecta frecvent, ducand la cosuri, dar de obicei au tendinta la crestere, devenind din ce in ce mai mari.

Puncte negre: cum scapam de ele?

Pentru a inlatura punctele negre este nevoie de o igiena riguroasa, dar si de “stoarcerea” punctelor, facilitand eliminarea sebumului amestecat cu praf.

Scapa de puncte negre: pasul 1

Trebuie sa inmoi fata, avand la dispozitie mai multe metode din care o alegi pe cea mai usoara pentru tine:
  • Un prosop inmuiat in apa fierbinte, pe care il tineti 10 minute pe fata
  • O baie fierbinte timp in care sa aveti grija ca fata sa o mentineti umeda;
  • Sauna;
  • Aburi deasupra unui bol cu apa fierbinte, avand capul acoperit cu un prosop pentru a forma un mic cort deasupra vasului cu apa. 10 minute deasupra vasului sunt suficiente, chiar si 5 daca aveti pori mici.
Se recomanda seara sa incercati sa va curatati porii, pentru ca se inchid lent si nu riscati sa iesiti afara in praf. 

Scapa de puncte negre: pasul 2

Dupa ce ai inmuiat punctele negre si porii fetei este momentul potrivit sa ii cureti. Ai nevoie de o oglinda curate, apoi sa analizezi bine tenul sis a incerci sa storci delicat cele mai mari puncte negre pe care le observe. Nu trebuie sa incerci sa storci mai mult de 5 pe sedinta pentru ca risti sa traumatizezi tesuturile cutanate si porii sa faci mici cicatrici. O urmare a stoarcerii punctelor negre pot fi cosurile. In spatial ramas in porul dilatat (care nu se poate inchide complet de la prima stroarcere, fiind necesatre mai multe sedinte) pot intra microbe, se infecteaza si apare cosul. Este un semn buna pentru ca postinfectie porul de inchide complet, ramanand o zona neteda, cu aspect placut (conditia este sa nu stoarceti cosul rezultat).

Scapa de puncte negre: pasul 3

Este indicat sa nu mai aplicati nimic peste tenul curat. Cremele incarca din nou porii dilatati si nu ati rezolvat nimic, anuland efectele curatarii. Cel mult puteti utiliza un tonic facial, cat mai lichid.
Initial, daca erati obisnuite sa folositi creme, tenul va fi uscat 1-2 saptamani pana isi recapata functiile de a secreta sebum in mod echilibrat. Cremele inhiba aceste functii prin aportul de substante grase sau hidratante pe care le contin. Ulterior efectele acestei curatari incep sa apara.
Tratamentul este recomandat de doua ori pe saptamana, de preferat nu in zile consecutive. Insa curatarea tenului cu burette si sapun dermatologic trebuie facuta in fiecare seara, fara exceptie. Dupa o luna puteti utilize tratamentul o data la doua saptamani pentru intretinere. Rezultatele incep sa fie vizibile dupa prima saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna tuturor.Eu sunt Madalina,am 20 de ani si sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice Craiova la sectia Economia Comertului,Turismului si Serviciilor.Sunt o persoana deschisa,imi plac calatoriile,muzica,dansul,plimbarile prin parc si nu suport minciuna si oamenii increzuti.Veti afla mai multe despre mine in timp,odata cu citirea postarilor mele.