miercuri, 2 noiembrie 2011

Vezi cum arata muzeul cartofilor prajiti!

Exista un muzeu dedicate bananelor, unul dedicat branzei, deci de ce nu ar exista si unul dedicat cartofilor prajiti? Belgienii au fost cei care au venit cu ideea oferirii cartofului locul pe care il merita, deschizand in 2008 acest muzeu dedicat cartofilor prajiti.
Frietmuseum a fost creat in Saaihalle, unul dintre cele mai vechi si bine pastrate cladiri din Bruges. Cea mai veche parte a cladirii dateaza din 1399 si multe trasaturi originale sunt pastrate din acele timpuri.
Pentru a se asigura integritatea cladirii nu au fost facute alte modificari, iar vizitatorii nu se bucura doar de aflarea isoriei cartofului prajit, ci si de interiorul unei cladiri magnifice din secolul 14.
Ce poate fi vazut la Frietmuseum?
De la vase incase reprezentand diferite varietati de cartofi la aparate vechi de prajit, de la picturi la fotografii despre cartofi si chiar un filmulet despre cum sa pregatesti cei mai buni cartofi prajiti, totul are ca tematica gustosul cartof.
Ce se poate gusta?
Dupa ce ai completat turul muzeului, iti va fi pofta cu siguranta, de aceea in subsolul medieval se gasesc de cumparat cartofi prajiti in stilul traitional belgian si alte retete specifice locului.
Sursa postarii: http://www.euforia.tv
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna tuturor.Eu sunt Madalina,am 20 de ani si sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice Craiova la sectia Economia Comertului,Turismului si Serviciilor.Sunt o persoana deschisa,imi plac calatoriile,muzica,dansul,plimbarile prin parc si nu suport minciuna si oamenii increzuti.Veti afla mai multe despre mine in timp,odata cu citirea postarilor mele.