vineri, 30 septembrie 2011

O pisică cu două feţe a intrat în Cartea Recordurilor

Pisica cu două feţe, cunoscută sub porecla "Frank şi Louie", a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guiness pentru singurul motiv că este la ora actuală cel mai 'vârstnic' animal cu această anomalie - ea a împlinit 12 ani la 8 septembrie.

Proprietara felinei cu două feţe este o femeie din Massachusetts, care a cerut ca numele său real să nu apară în presă pentru a evita un posibil pelerinaj la domiciliul ei din partea compatrioţilor curioşi, potrivit Agerpres.
Femeia, care apare în presă doar cu numele mic Marty, a relatat ziarului local Worcester Telegram and Gazette că deţine pisica din 1999, când a luat-o acasă de la o clinică veterinară unde lucra ca asistentă. Pisoiaşul fusese adus la clinică pentru a fi eutanasiat, ea însă a insistat ca acesta să fie lăsat în viaţa şi l-a luat acasă.
De regulă, animalele cu un astfel de handicap nu trăiesc mai mult de patru zile după naştere, dar "Frank şi Louie" a fost ajutat de Marty să se întremeze şi să devină o felină viguroasă.
"Frank şi Louie" are două guri, două nasuri şi ochii periferici funcţionali (cel de-al treilea situat la mijloc nu vede). Animalul neobişnuit are un singur creier, de aceea ambele feţe reacţionează în acelaşi timp. Atunci când pisica mănâncă, ea foloseşte partea dreaptă a capului pe care se află botul lui Frank, iar în acest timp Louie mişcă din nas.
Handicapul cu care s-a născut pisica este cunoscut în medicină sub numele de diprosopia, caracterizat prin două feţe pe un singur cap.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna tuturor.Eu sunt Madalina,am 20 de ani si sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice Craiova la sectia Economia Comertului,Turismului si Serviciilor.Sunt o persoana deschisa,imi plac calatoriile,muzica,dansul,plimbarile prin parc si nu suport minciuna si oamenii increzuti.Veti afla mai multe despre mine in timp,odata cu citirea postarilor mele.