Desi este o sarbatoare specifica Statelor Unite ale Americii, in ultima perioada, Halloween-ul a inceput sa se bucure de popularitate in intreaga lume. De origine celtica, Halloween-ul se serbeaza in noaptea de 31 octombrie si numele sau a fost atestat pentru prima oara in secolul al XVI-lea, fiind noaptea dinainte de “All Hallows”. Astfel, aceasta noapte, in care granita dintre lumea in care traim si cea de dincolo este mai XXX, marcheaza sfarsitul “jumatatii luminoase” a anului si inceputul celei “intunecate”. Este noaptea in care se presupune ca spiritele celor care au murit isi viziteaza rudele inca in viata, iar pentru a speria si alunga spiritele rele, lumea obisnuieste sa se costumeze. Daca doresti sa organizezi o petrecere cu aceasta ocazie, iti oferim cateva sfaturi de amenajare a locuintei, de Halloween.
Ca paleta cromatica, opteaza
pentru una formata din culori cat mai inchise. Culorile traditionale ale acestei sarbatori sunt negrul si portocaliul. Poti utiliza si culori de pamant, specifice toamnei, precum marouri, caramiziu, galben. Elementul caracteristic Halloween-ului este dovleacul. In general, acesta este utilizat pentru a-l sculpta si a crea un felinar, denumit “Jack-O’-Lantern”. Ca sa realizezi un astfel de felinar, taie capacul acestuia, scoate semintele, iar cu ajutorul unui cutit decupeaza ochii, nasul si gura, pe care le-ai desenat in prealabil. In interiorul acestor felinare poti amplasa atat lumanari, cat si lanterne. De asemenea, foloseste dovleci de diferite dimensiuni si nuante, pentru decor. Alatura-le frunze si crengute, pe care le poti culege din parc, si fructe si legume uscate.
Florile uscate pot fi si ele utilizate; mai mult, pe acestea le poti folosi pe tot parcursul anului. In cosuri din ratan, poti realiza diferite aranjamente inedite; amplaseaza in ele dovleci, conuri de brad, trestie si coceni de porumb. Elementele utilizate la decorurile cu tematica tomnatica, precum ghinde, castane, nuci, bete de scortisoara si nu numai, sunt si ele articole de care te poti folosi, pentru a obtine un decor deosebit de Halloween. De asemenea, poti achizitiona napi, intrucat acestia erau folositi, initial, pentru a modela vestitele felinare.
Din amenajarea ta
nu trebuie sa lipseasca sperietorile de ciori. Acestea sunt elemente omniprezente si le poti obtine dintr-un manunchi de paie si carpe sau haine vechi. Amplaseaza lumanari in toata locuinta, pe care le poti aseza in borcane. Totodata, te poti folosi de borcane pentru a le umple cu usturoi, ardei iuti uscati sau grau. Dovlecii ii poti decora cu palarii de vrajitoare, iar maturile cu cozi lungi, pozitionate in diferite colturi ale locuintei tale vor intregi imaginea caracteristica. Deseneaza pe un material textil sau pe hartie colorata panze de paianjen si amplaseaza in intreaga casa cat mai multe oglinzi - traditia spune ca acestea alunga spiritele celor morti. Nu in ultimul rand, decoreaza locuinta cu pompoane din hartie portocalie si neagra, lampioane, usile cu ghirlande din crengi uscate si achizitioneaza diferite accesorii cu tematica de Halloween: servetele, statuete, vesela din carton.
Sursa postarii: http://www.kudika.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu