sâmbătă, 31 martie 2012

Cum sa adopti corect cel mai important trend din 2012: colour-blocking

A inceput in 2009, ca un experiment de culoare. In 2012, colour-blocking-ul este un autentic fenomen in moda, care a contaminat toate sectoarele artei. O provocare pentru imaginatie, un exercitiu fantezist si o extravaganta a simtului estetic, acest trend promite sa demonteze toate barierele cromatice. Afla tot ce trebuie sa stii despre jocul culorilor si regulile sale.

Istoria fenomenului colour-blocking

Asortarea inedita a nuantelor vibrante intr-un outfit armonios, unitar si excentric a luat nastere inca din 2009, cu pionieri precum Lanvin, Jil Sander sau Christopher Kane. Artisti nonconformisti, designerii au impus revigorarea cromatica a tinutelor in spiritul debordant care caracteriza anii '80. Neconventional, indraznet, socant. Acestia sunt termenii care descriu adecvat impactul blocului de culoare pe catwalk-urile internationale de la Saptamana Modei din Londra, in 2009.

Colaj Primavara-vara, 2009
Arhivele tendintei sunt redeschise in 2009, iar colectiile Gucci, Diane von Furstenberg, Jil Sander, Richard Nicol, Marni si Nina Ricci au transformat colourblocking-ul intr-o semnatura personala. Acesta a devenit bloc de culoare in adevaratul sens al expresiei: de la sacou la pantofi, intregul outfit prezentat de acesti designeri miza pe contrast cromatic, armonie picturala si sfidarea regulilor.

Aquilano e Rimondi

Christopher Kane

Diane von Furstenberg

Gucci

Jil Sander

Nina Ricci
Colaj Primavara-Vara, 2011
Pentru ca aceasta tendinta s-a bucurat de o apreciere deosebita din partea editorilor de moda, urmata de o mediatizare intensa, de abordarea sa de catre celebritati (atat pe covorul rosu, cat si in outfit-uri cotidiene) si de confirmarea statutului de must-have, noul sezon ne permite sa ne bucuram in continuare de nonconformismul stilului colour-blocking. Iata cum au reinterpetat designerii acest trend:

Peter Som

Sophie Tallet

Tommy Hilfiger

Marc Jacobs

Peter Som

Sophie Tallet
Colaj Primavara-Vara, 2012

Ce inseamna colourblocking?

Isterie cromatica, explozie de tonuri vibrante, cultul pentru culoare. Colourblocking-ul se traduce prin asocierea a cel putin doua piese vestimentare in nuante intense, a caror alaturare insolita socheaza privirea. Colourblocking-ul este mai mult decat moda autentica. Este atitudine, perceptie si simt estetic. Este stil personal.

Colaj London Fashion Week

"Treptele" blocului de culoare

Basic: asociaza doua nuante apropiate

Daca nu ai suficient curaj pentru a construi un colour-blocking autentic, mixeaza nuante care apartin unei singure familii de culori: roz cu fuchsia sau rosu, turcoaz cu albastru electric, portocaliu si galben. Opteaza pentru accesorii neutre, nude, gri perlat  sau negru.

Hermes

J. Crew

J. Mendel

Peter Som

Victoria Beckham

Prada

Elaborat: compune un outfit din doua nuante de contrast

Inspira-te din stilul excentric al anilor '80. Nuantele complementare se evidentiaza reciproc, intensificand pigmentul de culoare. Poarta rosu cu verde sau, portocaliu cu albastru, galben cu mov.  Nu te limita la triunghiul nuantelor, moda reinventeaza chiar si arta picturala. Poti combina rosu cu mov, galben cu turcoaz, portocaliu cu fucsia, verde smarald cu albastru cobalt.

Salvatore Ferragamo

J. Crew

Jordan

Peter Som

Fashion: mizeaza pe mai multe nuante si constuieste un stil eclectic

Colour-blocking-ul ilustreaza un concept unanim acceptat in moda: important nu este ce porti, ci cum porti. Astfel, atunci cand vorbim despre blocurile de culoare, poti asorta nuante foarte intense, radicale. Poti asocia trei tonuri. Incearca rosu, mov si portocaliu, fuchsia, portocaliu si abastru, galben, mov si turcoaz, roz, rosu si mov.

Diane von Furstenberg

Issa

Peter Som

Salvatore Ferragamo

Burberry Prorsum

Diane von Furstenberg
Disonanta cromatica reprezinta una dintre principalele temeri in abordarea acestei tendinte, in special atunci cand combini mai  mult de doua nuante.

Regula de stil de care trebuie sa tii cont este urmatoarea: asociaza doua tonuri din aceeasi familie de culori si alege-o pe cea de-a treia astfel incat sa creeze un contrast cromatic (de preferinta din gama culorilor complementare) cu una din cele doua culori alese initial. Aceasta combinatie iti garanteaza armonia cromatica.
Truc: investeste in accesoriile colourblocking. Pantofii, gentile si bratarile care reunesc cel putin doua culori te vor ajuta sa compui outfit-uri versatile si excentrice, fie ca ai curaj sa le asociezi unei rochii colorate, fie ca optezi pentru una nude sau neagra.

Streetstyle- ghidul tau de abordare a colourblocking-ului

Fashionistele au abordat deja aceasta tendinta, in combinatii originale, iar texturile alese au demonstrat ca stilul casual poate fi unul extrem de chic, daca reusesti sa identifici acel trend care scoate din anonimat orice outfit.






 
 Sursa postare: http://www.divahair.ro

             








                                    






                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna tuturor.Eu sunt Madalina,am 20 de ani si sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Stiinte Economice Craiova la sectia Economia Comertului,Turismului si Serviciilor.Sunt o persoana deschisa,imi plac calatoriile,muzica,dansul,plimbarile prin parc si nu suport minciuna si oamenii increzuti.Veti afla mai multe despre mine in timp,odata cu citirea postarilor mele.